Nieuwsbericht


Onderwerp: BOLEX MAAIERSDe maaier voor de wegbermen!In het jaar 2018 zijn wij gestart met de ontwikkeling van de "Bolex" frontmaaier. Niet zomaar, maar vanwege de vraag uit de markt van aannemers, groenvoorzieningsbedrijven en de graszaadteelt. Door onze vertrouwensband met deze klanten en de jarenlange ervaring met dit type maaier hebben wij besloten om de mogelijkheden te onderzoeken. We kunnen met enige trots zeggen dat het tot dusver is gelukt. In 2019 hebben we de eerste Bolex 240F HD en 280F HD frontmaaier afgeleverd. Momenteel wordt er gewerkt aan de ontwikkeling en bouw van de achtermaaiers. We hopen dit jaar ook de eerste achtermaaiers te kunnen leveren.

Modulair gebouwdDe Bolex maaibalk van zowel de frontmaaier als de achtermaaier is modulair opgebouwd. Dat wil zeggen dat de maaibalk is opgebouwd met linkse of rechtse units en tussenstukken. Deze delen worden door middel van een sterke trekstang bij elkaar gehouden. De maaiunits worden door middel van een zeskantige as aangedreven en niet via allerlei tandwielen. Deze zeskantige as loopt door het hart van de maaiunits. Elke maaiunit neemt zijn benodigd vermogen van deze as af en zo worden verliezen door wrijving en warmte tot een minimum beperkt. Het grote voordeel hiervan is de lagere vermogensbehoefte met een brandstofbesparing tot gevolg.

OnderhoudsvriendelijkDoor deze modulaire bouw heeft elke maaiunit zijn eigen hoeveelheid vet. Ook bij het maaien in hellingen blijft het vet zo op de juiste plaats en zakt niet naar één kant zoals dat bij conventionele maaibalken. Mocht er onverhoopt schade aan de maaibalk optreden kan deze, door de modulaire bouw, eenvoudig en in relatief korte tijd gerepareerd worden, zelfs onderweg.

Jarenlange ervaringDoor onze jarenlange ervaring met deze maaiers en nauw contact met onze klanten weten wij wat er speelt. Elke dag heeft zijn eigen uitdaging, daarom zijn wij erop gericht om snel te reageren en houden we veel onderdelen op voorraad. Dit om uw stilstand tot het minimum te beperken.

Goed voor flora & faunaTen opzichte van de klepelmaaier is de Bolex maaier een stuk minder schadelijk voor de flora en fauna. Door de cirkelvorminge beweging die het maaimes aflegt wordt het gras afgesneden en direct naar achteren geworpen. Het gras, inclusief alles wat daarin aanwezig is, komt dus maar korte tijd in aanraking met de maaier en wordt niet versnippert zoals dat wel gebeurd bij een klepelmaaier. Ook is de maaier veerontlast en maakt geen gebruik van een looprol, hierdoor is de machine minder belastend voor de ondergrond en raakt de graszode niet beschadigd. De eventuele diertjes in het gras hebben dus voldoende plaats om naar boven of onder weg te komen. Optioneel kunnen we een zogenaamde "eco-kit" monteren. Deze tussenstukken hebben een aantal voordelen: de messen blijven langer scherp, de maaibalk raakt minder snel beschadigd maar ook is het minder scherp voor de eventuele dieren. De schade aan de flora en fauna wordt zo tot het minimum beperkt.

Diverse werkbreedtesDe frontmaaier-serie bestaat momenteel uit 2 modellen: de 240F HD met een werkbreedte van 2,4 meter en de 280F HD met een werkbreedte van 2,8 meter. Door de modulaire bouw kunnen wij naar wens ook afwijkende werkbreedtes leveren. Bijvoorbeeld voor het maaien van graszaad, waar de werkbreedte belangrijk is, kunnen we verschillende afwijkende breedtes bouwen.
  • Bolex 205F HD, 2,05 meter

  • Bolex 240F HD, 2,40 meter

  • Bolex 280F HD, 2,80 meterDe achtermaaiers worden leverbaar in de volgende werkbreedtes:
  • Bolex 165 HD, 1,65 meter

  • Bolex 205 HD, 2,05 meter

  • Bolex 240 HD, 2,40 meter

  • Bolex 280 HD, 2,80 meter

  • Bolex 320 HD, 3,20 meter

Contact:Handelsonderneming Bolex B.V.Lakerveld 10a4128LJ Lexmond Tel: 0347- 34 14 91Email: verkoop@bolexlexmond.nl IJsbrand Boogaard: 06- 53 48 47 42Bastian Zwijnenburg: 06-12 18 87 84Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem nu contact met ons op!Datum: 10-4-2020 Tijd: 12:17:19

Ga terug naar overzicht