De Bolex Maaiers

HET ONTSTAAN VAN DE BOLEX MAAIER

In het jaar 2018 zijn wij gestart met de ontwikkeling van de “Bolex” frontmaaier. Niet zomaar, maar vanwege de vraag vanuit de markt van aannemers, groenvoorzieningsbedrijven en de graszaadteelt. Door onze vertrouwensband met deze klanten en de jarenlange ervaring met dit type maaier hebben wij de mogelijkheden hiervoor onderzocht. En… we kunnen met enige trots zeggen dat het tot dusver is gelukt. In 2019 hebben we de eerste Bolex 240F HD en 280F HD frontmaaier afgeleverd. In het opvolgende jaar hebben we de eerste achtermaaiers mogen ontwikkelen en leveren. Inmiddels hebben we het productgamma uitgebreid met meerdere modellen front- en achtermaaiers.

MODULAIR GEBOUWD

De Bolex maaibalk van zowel de frontmaaier als de achtermaaier is modulair opgebouwd. Dat wil zeggen dat de maaibalk is opgebouwd met linkse of rechtse units en tussenstukken. Deze delen worden door een sterke trekstang bij elkaar gehouden. De maaiunits worden door middel van een zeskantige as aangedreven en niet door een aaneengeschakelde reeks tandwielen. Deze zeskantige as loopt door het hart van de maaiunits. Elke maaiunit neemt zijn benodigd vermogen van deze as af en zo worden verliezen door wrijving en warmte tot een minimum beperkt. Het grote voordeel hiervan is de lagere vermogensbehoefte met een brandstofbesparing tot gevolg.

ONDERHOUDSVRIENDELIJK

Door de modulaire bouw heeft elke maaiunit zijn eigen hoeveelheid vet. Ook bij het maaien van hellingen blijft het vet op de juiste plaats en zakt het niet naar het laagste punt zoals dat bij conventionele maaibalken gebeurd. Mocht er onverhoopt schade aan de maaibalk optreden kan deze, door de modulaire bouw, eenvoudig en in relatief korte tijd gerepareerd worden, zelfs onderweg.

 

JARENLANGE ERVARING

Door onze jarenlange ervaring met deze maaiers en nauw contact met onze klanten weten wij wat er speelt. Elke dag heeft zijn eigen uitdaging, daarom zijn wij erop gericht om snel te reageren en houden we veel onderdelen op voorraad. Dit om uw stilstand tot het minimum te beperken.

GOED VOOR FLORA & FAUNA

Ten opzichte van de klepelmaaier is de Bolex maaier een stuk minder schadelijk voor de flora en fauna. Door de cirkelvormige beweging van het maaimes wordt het gras afgesneden en direct naar achteren geworpen. Het gras, inclusief alles wat daarin aanwezig is, komt dus maar korte tijd in aanraking met de maaier en wordt niet versnippert zoals dat wel gebeurd bij een klepelmaaier. Ook wordt de maaibalk ontlast d.m.v. een veer en maakt geen gebruik van een looprol, hierdoor is de machine minder belastend voor de ondergrond en raakt de graszode niet beschadigd. De eventuele diertjes in het gras hebben dus voldoende plaats om naar boven of onder weg te komen. Standaard monteren we een zogenaamde “eco-kit”. Deze tussenstukken in de maaibalk hebben een aantal voordelen: de messen blijven langer scherp, de maaibalk raakt minder snel beschadigd maar ook is het contactvlak minder scherp voor de eventuele dieren. De schade aan de flora en fauna wordt zo tot het minimum beperkt.

KORTOM: DE MAAIER VOOR DE WEGBERMEN!

VERSCHILLENDE TYPES

De frontmaaier-serie bestaat momenteel uit 5 modellen: van de 205F HD met een werkbreedte van 2,05 meter tot de 320F HD met een werkbreedte van 3,2 meter. Door de modulaire bouw kunnen wij naar wens ook afwijkende maaibalken leveren. Dit gebeurd onder andere voor graszaadmaaiers en arm-maaiers.

  • Bolex 205F HD, 2,05 meter
  • Bolex 240F HD, 2,40 meter
  • Bolex 280F HD, 2,80 meter
  • Bolex 300F HD, 3,00 meter
  • Bolex 320F HD, 3,20 meter

Optie:

Bolex sideshiftbok, deze optie wordt gemonteerd tussen de bok van de frontmaaier en de fronthef van de trekker. Door middel van de sideshift kan de maaier naar links en rechts bewegen zonder dat dit een belemmering vormt in de hefhoogte. De bok is zo geconstrueerd dat er aan de onderzijde voldoende ruimte is voor de aftakas. De totale slag van de sideshift is ruim 29cm.

De achtermaaiers zijn leverbaar in de volgende werkbreedtes:

  • Bolex 165 HD, 1,65 meter
  • Bolex 205 HD, 2,05 meter
  • Bolex 240 HD, 2,40 meter
  • Bolex 280 HD, 2,80 meter
  • Bolex 320 HD, 3,20 meter

ONDERDELEN

De grote voorraad maaieronderdelen wordt door veel klanten gewaardeerd. Wij streven ernaar om alle onderdelen in de juiste hoeveelheid beschikbaar te hebben wanneer u daar om vraagt. De Bolex onderdelen zijn veelal ook te gebruiken op de Lely maaiers, maar kunnen wel een stuk voordeliger zijn. Twijfelt u of een specifiek onderdeel geschikt is voor uw machine? Neem dan contact met ons op. 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel, WhatsApp of mail en wij helpen u graag verder!

Bermmaaien / bermbeheer / bermmaaier / bermonderhoud / maaier / lely maaier / lely maaiers / lely bermmaaiers / lely splendimo / maaiers / wegbermmaaier / wegbermmaaiers / bolex maaier / bolex maaiers / maaier voor wegbermen / ecologisch maaien / ecologisch / ecologische maaier / ecologisch bermbeheer / ecologisch onderhoud / ecologische berm